Alkohol og marihuana skaber farlige misbrug

En næsten udødelig debat i det moderne samfund omhandler ofte de midler, der kan skade menneskekroppen både fysisk og psykisk. En af de helt store debatemner i forbindelse med dette er farerne ved henholdsvis alkohol og marihuana.

Det er nemlig vidt forskelligt, hvordan man anskuer de to ting, afhængigt af, hvor man kommer fra. Nogle lande, som Danmark, er tilhængere af alkohol, i hvert fald når man kigger på den juridiske side af sagen, mens andre lande, som for eksempel Holland eller flere stater i USA, er mere pro marihuana. Det er dog svært at sige, hvilket stof, der skaber størst problemer og mest afhængighed, men til at hjælpe kommer her lidt fakta, der kan udrede hvilke alkoholproblemer og hashproblemer, der kan være, når man dyrker de to stoffer.

Begge skaber afhængighed og misbrug

Marihuana ryger og alkoholmisbrugEn af de mest elementære pointer at fremhæve er, hvordan begge midler skaber en stor afhængighed, som kan skabe fare for den enkelte. For selvom mange danskere drikker alkohol i Danmark og mange amerikanere ryger marihuana, er det langt fra alle, der bliver misbrugere og afhængige af stoffet. Dem, der til gengæld bliver det, får typisk meget store problemer.

Dette er godt reflekteret i Danmark, hvor ti procent af den danske befolkning, der drikker mere end tre genstande dagligt, også er dem som drikker halvdelen af alt alkohol i Danmark. Ifølge Dyscon er alkoholmisbrug et udbredt problem hos mere end hver 10. dansker og alkoholisme og misbrug alene relaterer sig til minimum 60 sygdomme herhjemme, hvilket understreger vigtigheden for at sætte ind.

Det er det samme billede, man ser I USA, både med alkohol og marihuana, og der tegnes dermed et billede af, at det, uanset stoffets form eller navn i det her tilfælde, er meget vanedannende og kan lægge til grund for et stort misbrug for den enkelte, der dyrker stoffet meget. Samtidig vil det enkelte stof have mindre indflydelse på den del af befolkningen, der dyrker alkohol eller marihuana hen over en meget lille, begrænset periode.

Forebyggelse er det bedste værn

Flere behandlere er dog enige i, at forebyggelse er det bedste værn imod misbrug og afhængighed med stoffer og alkohol. Dette skal bl.a. komme fra bedre rådgivning til unge, forældre og i skolerne hvor misbruget ofte er et udbredt problem. Det er vigtigt at de unge får bedre indsigt i dette miljø, så de kender konsekvenserne og kan sige nej.

Du er velkommen til at dele...Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook