Bag om den populære antabus behandling

Mange danskere har alkoholproblemer, og det har ført til, at en antabus behandling er blevet særlig populær i Danmark. Faktisk er det den mest brugte metode, hvis man kigger på behandlingsmuligheder for danskere, der har et for stort alkoholforbrug og det er der mange grunde til.

Metoden er først og fremmest en hel del nemmere end mange af de andre metoder. Man skal blot tage pillerne, og på den måde er man sikret, at man simpelthen ikke kan drikke alkohol, fordi kroppen ikke kan kapere det. Det betyder, at man ikke behøver at lægge særligt meget om i hverdagen, når det kommer til det praktiske. Man kan tage på job på samme tidspunkt, som altid har gjort, og man skal ikke tage nogle tidsmæssige hensyn. Men hvordan fungerer de små antabuspiller så helt konkret? Det kan du læse her.

Sådan virker en antabus behandling

Antabuspiller har en helt bestemt medicinsk virkning, der gør, at det bliver umuligt at drikke alkohol. Man kan bryde processen op i trin, der sker fra man har indtaget pillerne.

  • Først og fremmest indeholder pillerne stoffet Disulfiram, der gør, at nedbrydningen af alkohol bliver hæmmet
  • Det betyder, at en antabus behandling vil føre til kvalme og svimmelhed, når man indtager alkohol
  • Der kan være kraftigere reaktioner også

Dykker man ned i den medicinske proces, kan man for alvor se, hvordan behandlingen virker. Når man indtager pillerne, hæmmes alkoholnedbrydningen i kroppen. Indtaget man alkohol, imens man er på antabus, sker der det, at kroppens koncentration af acetaldehyd i kroppen stiger. Det gør, at der sker en negativ reaktion i kroppen. Den kan være i form af angstreaktioner, hjertebanken, opkast, hurtig puls og bleghed. Og det er kort sagt denne proces der gør, at det næsten bliver helt umuligt at indtage alkohol, hvis man er i gang med en antabus behandling på et af de danske hjælpecentre.

Læs evt. mere om Antabus behandling på alkoholbehandlinger.dk/antabus-behandling

Du er velkommen til at dele...Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook