En god kontorstol forebygger rygskader

Kontorstol der skåner din ryg og læn - ergonomiskDer er flere ting du bør overveje, hvis du vil have den helt rigtige kontorstol. Ikke alle stole til kontoret er dog lige gode for dit helbred, hvorfor der er flere overvejelser du bør gøre dig, inden du vælger den du skal sidde i. Næstefter sengen er kontorstolen nemlig det møbel, vi opholder os mest i, hvorfor det ofte kan være en god idé, at se sig som efter én, der samtidig passer på din krop. Flere sundhedseksperter anbefaler idag, at man vælger ergonomiske kontorstole, der typisk koster lidt mere men som samtidig er med til at beskytte dit helbred.

Disse ting er vigtige ved din kontorstol

Hvis du skal have den rigtige stol til kontoret, er der en lang række ting, der kan være afgørende for din sundhed. Her er 3 ting som du bør tage med i overvejelserne, der samtidig skal forebygge og minimimere din risiko for rygskader:

  • En bevægelig kontorstol giver bedre blodgennemstrømning
  • En funktionel kontorstol giver dig optimale arbejdsforhold
  • En fleksibel kontorstol giver støtte til både ryg og læn

Det første punkt er på papiret et af de mest vigtige. Der er utroligt vigtigt, at din stol kan bevæge sig, således at man får den bedst mulige blodgennemstrømning, når man er på arbejde. En stol, der sørger for, at blodet ikke kan strømme igennem kroppen vil også sørge for, at du ikke får arbejdet ordentligt.

Hernæst er funktionaliteten også super vigtig. Kontorstolen skal passe til skrivebordet, og det vil sige, at hvis du har købt et skrivebord, der er i en bestemt højde, så skal din arbejdsstol også kunne være i denne højde, således at du hverken skal bukke dig ned eller strække dig for at udføre dit arbejde.

Sidst, men ikke mindst, kommer fleksibilitet. Kontorstole skal nemlig helst have mange funktioner, der gør, at den kan tilpasses din ryg, læn og højde, når du arbejder på forskellige opgaver. Mange mennesker har for eksempel godt af at kunne ligge ned til tider, og derfor kan de være super vigtigt for netop din stol, at den kan foldes ud, så du på en hård arbejdsdag kan strække din krop ordentligt ud og derved kontant tilpasse dig den arbejdsdag, du er i.

En ergonomisk kontorstol bør altså både være bevægelig, funktional og fleksibil til dit behov. Mærker som Håg og Interstuhl er idag rigtig populære men der findes idag rigtig mange producenter på markedet, hvor nogle vil være mere velegnede til specifikke arbejdsmiljøer. Er du stadig i tvivl om hvad du skal vælge, er det altid en god idé at spørge til råds inden du beslutter dig.

Du er velkommen til at dele...Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook