Hæve sænkeborde: Hold dig sund ved at arbejde stående

Hold din krop sund med hæve sænkeborde.Rigtig mange danskere sidder ned det meste af dagen, når de er på arbejde. Det er blevet normen at sidde ned, når man er ved en computer, men sådan behøver det ikke at være. Med hæve sænkeborde har du mulighed for at arbejde stående, og dette kan have en positiv effekt på dit helbred. Undersøgelser viser nemlig, at det kan være farligt at sidde ned i mange timer, hvis man sidder for meget i den samme stilling og generelt bevæger sig for lidt. At sidde ned for længe af gangen kan både lede til store smerter i ryg og læn og sprede sig til resten af kroppen, hvilket samtidig gør det svært at udføre sit arbejde.

Derfor kan et hæve sænkebord holde din krop sund

Hæve sænkeborde er geniale til at holde din krop sund. En god regel er at stå op i minimum 15 minutter for hver time frem til frokost. Når du står op er det vigtigt at fordele din kropsvægt ligeligt på begge ben for at sikre en god balance og kropsholdning. Der er dog enkelte undtagelser. Er du f.eks. gravid kan det være svært at stå op i 15 minutter. Det kan også være du er i en helbredmæssig tilstand der gør det svært. I så såfald kan det være en god idé at få kyndig vejledning fra din læge først. Hovedsagen er at du veksler imellem at stå op og sidde ned og, at du bevæger dig lidt rundt. Derfor anbefaler vi:

  • Hver gang du tager hul på en ny time, starter du med at stå op ved dit hæve sænkebord de første 15 minutter.
  • Hæv bordet, når du går til pause. På denne måde er du klar til at arbejde stående, når du vender retur.
  • Start igen stående efter frokost og fortsæt derefter samme rutine resten af dagen.

Du kan også vælge at sidde på en bold fremfor en kontorstol, for at give din krop endnu mere variation henover dagen. Der er altså mange ting, man selv kan gøre, hvis man ønsker at forbedre arbejdsmiljøet på arbejdspladsen. Det vigtigste er, at man har adgang til hæve sænkeborde, fordi de netop giver muligheden for at være bevægelig, selvom man egentlig har et mere stillesiddende arbejde. Det handler om din egen sundhed og fremtid, og den skal man ikke gå på kompromis med.

Du er velkommen til at dele...Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook