Sådan beskytter du dit kæledyr mod flåter og lopper

Pas på dine kæledyr - flåter og lopper truer din hund og kat.Forårssæsonen nærmer sig. Det er lig med lange gåture i skoven og udendørsaktiviteter, både for mennesker og dyr. Men med foråret følger flåter og lopper, og derved også risikoen for bid og sygdomme, der spreder sig med de angribende blodsugere. Hvis du ønsker en sommer uden flåter eller lopper i huset, så er her en guide til, hvordan du kan beskytte dit kæledyr mod de mikroskopiske blodsugere.

Fire effektive metoder

Der er mange metoder, der kan sikre din hund eller kat en flåt/loppefri sommer:

  1. Tjek godt efter med en flåtfjerner, eller en pincet, efter I er kommet hjem fra skoven. Føl dig frem med fjerneren, og når flåten er fundet, skal der tages godt fat om kroppen på den. Træk den ud med et langt sejt træk, uden at være for hurtig. Hvis du hiver flåten ud for hurtigt risikerer du at splitte flåten, så dens bakteriefyldte maveindhold ryger ud. Rens eventuelt såret efterfølgende, så du er sikker på, at der ikke er flere flåtrester.
  2. Din hund kan nu få nogle tyggetabletter, der både dræber flåter i løbet af 12 timer, men også fungerer som skræmmemiddel mod lopper. Desværre fås tabletterne ikke til katte endnu.
  3. Til både hunde og katte kan man købe nogle særlige halsbånd. Disse halsbånd virker i et halvt år, og er særdeles effektive til at holde små blodsugere som flåter og lopper på afstand. Det er en langtidsløsning, der kan sættes på i slutningen af vinteren, og holde helt til midten af sommeren.
  4. Du kan også med et loppe- og flåtdræbende middel duppe pelsen på dit kæledyr. Miksturen er et glimrende værn mod flåter og lopper, da det både dræber dem, der i forvejen er på din hund eller kat, og samtidig holder de eventuelle nye væk fra pelsen. Her skal du dog være opmærksom på, særligt med hunde, at børn ikke må komme i kontakt med pelsen, umiddelbart efter, at midlet er duppet på.

Husk også at tale med din dyrlæge om, hvordan du kan forebygge lopper og flåtangreb på den mest effektive måde.

Du er velkommen til at dele...Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook