Solceller skal hjælpe med at behandle patienter

Solceller på hospitaler

Har du slået dig og skal ind til en MR-scanning, er der med høj sandsynlighed en hjælpende finger med i spillet fra solcelleenergi. Mange danske hospitaler bruger nemlig solcelleanlæg til at forsyne store dele af hospitalsgangene med energi. Tiltaget, som skåner miljøet, har ingen konsekvenser på hverken medarbejdere eller patienter, og er derfor en rigtig god løsning på et ellers omkostningsfuldt punkt.

Solceller giver miljøpris til hospital

Et af de største succeshistorier hidtil kan ses, hvis man besøger Hvidovre Hospital. De har netop fået Hvidovre Kommunes miljøpris på baggrund af deres arbejde for at fremme og implementere grøn energi i den måde, man holder hospitalet kørende.

Kigger man på bundlinjen, har det skabt meget gode resultater, at hospitalet har lavet denne ændring i energiressourcen. De har nemlig halveret deres strøm til forskningsfrysere, ligesom de forventer at kunne tilbagebetale de penge, det har kostet at istandsætte projektet inden for en kort periode.

Læs også: Solcellespecialisten leverer solceller til Hvidovre Hospital

En tankegang om mindre sygdom med solceller

Hele processen er også startet i håbet på, at man ved at bruge mere miljørigtig strøm, heraf teknologien indenfor solceller, vil kunne sørge for at endnu færre mennesker er syge i fremtiden. Faktisk tænker man så langt som at forhindre de endelige konsekvenser, det kan have, hvis man belaster miljøet gennem brug af strøm, der ikke kommer fra en vedvarende kilde.

Dog bruger man lige nu kun solcelleenergien til de apparater og maskiner, der ikke er akut nødvendige, og alt er derfor gjort med fuldstændig tryghed og sikkerhed, så man kan garantere, at de patienter, der er på sygehuset, er i de mest sikre og stabile hænder. I takt med at solcelleteknologien udvikler sig, vil man i fremtiden kigge på andre muligheder, for at bruge solcelle strøm. I takt med solcelleteknologien bliver bedre og bedre, vil det åbne for, at selv større maskiner kan drage fordel af energikilden. Samtidig kan der frigøres midler til andre gode formål, som ellers skulle bruges til køb af strøm.

Du er velkommen til at dele...Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook